0
Hakkedrenge med cremede løg, frisk agurk/gulerods-salat og kartofler.

Hakkedrenge med cremede løg, frisk agurk/gulerods-salat og kartofler.

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Klassiske hakkedrenge med bløde, cremede løg og kartofler.
Agurkesalaten har fået et twist til det mere grove, og smager også godt dagen derpå, spædet op med friske salatblade.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
rødløgløgagurkgulerøddersmå kartoflersukkereddikesmør
1 min.
Salat og grøntsager

De gule løg skæres i skiver på omkring 0.5 cm, og sættes over at stege lige så stille i smør på en stor pande, til de er bløde og fint brunede. 
Læg evt. låg på løgene de første 5-10 minutter, indtil de er helt bløde, og skru så op for panden, til løgene bliver gyldne. 
Det tager mindst 10-15 minutter fra start til slut. 

Mens løgene steger laves salaten.


Når løgene er færdige, hældes fløden over dem, og koges ind til de bliver cremede. Smag til med salt og peber. 
Hvis man er tilhænger af kulør, kan man tilsætte et par dråber, for at fuldende "mormor-looket" på løgene.
Tag løgene af panden, og skyl panden af.

Salaten
Hvis man ejer et mandolinjern, er det nu det skal i brug: des tyndere/finere grøntsagerne skæres, des bedre bliver salaten.

Agurken skylles, skæres superfint og lægges over i en stor skål, der kan rumme alle grøntsagerne.

Rødløget snittes superfint, og kommes over til agurken.

Gulerødderne snittes også, og kommes over til resten af grøntsagerne.

Hæld omkring 3-4 spsk (meget gerne ris- eller æble-) eddike pr. person over grøntsagerne, sammen med et lillebitte nip salt og 2-4 tsk sukker pr. person, og vend rundt. 
Vend jævnligt rundt i salaten, så alle grøntsagerne kontinuerligt bliver dækket af lagen. 
Efter fem-ti minutter kan du lige smage på salaten. Måske skal der mere sukker eller eddike i?

Kartoflerne skylles, og sættes over at koge. Hvis skrællen er jævn og pæn, behøver man ikke skrælle kartoflerne. De fleste vitaminer og mineraler sidder lige under skindet, og er gode at bibeholde. 


hakket oksekødhvedemelsmørolivenolie, EVOO
20 min.
Hakkebøffer.

Kødet formes til hakkebøffer. Hakkebøfferne vendes i mel, og steges på panden i 50/50 smør og olie. Krydr godt med salt og peber.

30 min.
Servering

Løgene varmes igennem på panden, sammen med de færdigstegte hakkebøffer. 

Servér løgene ovenpå hakkebøfferne, og giv salaten og kartoflerne til.

~Velbekomme ~~

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.