0
Hakkedrenge med sennepsgratinerede kartofler og blomkål samt salat

Hakkedrenge med sennepsgratinerede kartofler og blomkål samt salat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Gratinerede kartofler og blomkål: Skrub/skrab/skræl kartoflerne og kog dem møre i rigeligt letsaltet vand. Kog de sidste 3-4 min. små buketter af blomkål med. Dræn vandet fra kartofler og blomkål og hæld dem i en skål. Bræk kartoflerne ud i rustikke stykker når de er dampet lidt af og vend det hele sammen med 2/3 af raspen, lidt god olivenolie, grov sennep, revet citronskal, citronsaft og hakket estragon. Krydr med salt og peber. Hæld det hele i et ovnfast fad. Drys med resten af raspen og læg et par generøse klatter smør oven på (eller god olivenolie). Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i ca. 15 min. til det er gyldent. Læg bøfferne oven på massen i de sidste 5-6 min. og server straks.

Hakkebøffer: Form det hakkede kød til bøffer der er ca. 1,5 cm høje. Krydr dem generøst på begge sider med salt og sort peber. Steg dem i halvt olie og halvt smør i ca. 3 min. på hver side til de netop er lige lidt under gennemstegt - de får lidt tid i ovnen også!

Salat: Læg salaten i iskoldt vand i 5-10 min. Dræn den og slyng den tør i en salatslynge. Skyl tomaterne, tør dem og skær dem i skiver. Krydr salaten med salt og peber og vend den sammen med tomater, plukket estragon, et par dråber citronsaft og god olivenolie.

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?