0
Hampefrøstegt rødspætte med penne og gulerødder

Hampefrøstegt rødspætte med penne og gulerødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

 Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

 

  1. Skræl rødløg, og skær dem i tynde skiver.
  2. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver evt. på et mandolinjern. 
  3. Smelt en god klat smør i en gryde. Tilsæt 1-2 tsk. spidskommen, og lad det riste af. 
  4. Put gulerødderne i, og steg dem ved høj varme et par minutter. 
  5. Tilsæt rødløg, og rist dem med et minuts tid. 
  6. Kom saft og skal fra citronen på, og lad det dampe ind sammen med 1-2 spsk. honning eller lidt sukker.
  7. Pluk halvdelen af timianen, og hak det fint. Kom det i gulerødderne og rødløgene, og smag til med salt og peber.
  8. Kog imens pastaen efter opskriften på posen.
  9. Knus hampefrø let, fx i en morter eller en blender.
  10. Krydr fiskefileterne med salt og peber, og fold dem på midten på den lange led. 
  11. Vend fisken i de knuste hampefrø evt. blandet med lidt rug eller hvedemel.
  12. Steg fisken på en medium varm pande i neutral olie.
  13. Steg dem primært på den ene side i ca. 2 min., til de er gyldne og sprøde. 
  14. Tilsæt et par smørklatter, og vend fiskene, når smørret er bruset af. 
  15. Steg videre, mens du hele tiden drypsteger ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i maximalt 1 minut. Krydr igen med lidt salt og peber, før du serverer (brug gerne en god flagesalt som fx Læsø- eller Maldonsalt).
  16. Dræn vandet fra pastaen, og vend den sammen med gulerødder og rødløg. Smag til med salt, sukker og peber.
Anretning

Som vist på billedet, pynt med den sidste timian.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?