0
Hanoi - Cha ca la vong med lyssej, dild og gurkemeje

Hanoi - Cha ca la vong med lyssej, dild og gurkemeje

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Vietnamesisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Cha ca la vong er en af de mest ikoniske retter fra Vietnam. Skøn, sprød, gurkemeje-marineret fisk med masser af dild og forårsløg - jeg elsker det! Husk at sørge for at stege fisken godt sprød evt. på 2 pander eller over flere omgange! 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen. 

 

gurkemejeroddildrød chilipeanutsforårsløgingefær
3 min.
Forberedelse:

Skræl eller skrab skrællen af gurkemejeroden. Snit den fint, kør den til en pasta i en morter, eller riv den fint. Pas på den farver, og er svær at få af.

Skyl dilden, og pluk den i store, grove kviste med stilken på.

Soignér og del forårsløg i 3-4 cm lange stykker. Del dem evt. på langs, hvis de er tykke.

Skær chili i tynde skiver.

Skræl ingefær, og riv den fint på et rivejern.

Rist peanuts på en pande, til de er gyldne, hak dem groft, og drys med lidt fint salt.

lyssejfilet uden skindnam pla (fiskesauce)
15 min.
Fisk del 1.

Del fisken i små mundrette bidder, og kom dem i en skål. Krydr med lidt salt og peber. Vend med gurkemeje, halvdelen af fiskesaucen og 1 spsk. hvedemel pr. person.

peanutsrød chililimenam pla (fiskesauce)
20 min.
Dip:

Rør det sidste fiskesauce med limesaft, og tilsæt ca. samme mængde sukker (gerne rørsukker), som der er væske. Tilsæt skåret chili, ingefær og grofthakkede, ristede peanuts.

lyssejfilet uden skindforårsløgdild
25 min.
Fisk del 2:

Steg de marinerede fiskestykker i rigelig, ret varm, neutral olie. Når fisken er sprød og gylden på den ene side, vendes den, og der toppes med dild og forårsløg, som lige netop skal have varme nok til, at de falder lidt sammen uden at blive grå og slatne. Servér straks.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Spis fisk, dild og forårsløg ovenpå ris, og top med dippen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?