Cha ca la vong er en af de mest ikoniske retter fra Vietnam.
Skøn, sprød, gurkemeje-marineret fisk med masser af dild og forårsløg - jeg elsker det!
Husk at sørge for, at stege fisken godt sprød, evt. på 2 pander eller over flere omgange!
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.
OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.
Skræl eller skrab skrællen af gurkemejeroden. Snit den fint, og kør den til en pasta i en morter, eller riv den fint (pas på den farver, og er svær at få af igen).
Skyl dilden, og pluk den i store, grove kviste med stilken på.
Soignér og del forårsløg i 3-4 cm lange stykker (del dem evt. på langs, hvis de er tykke).
Skær chili i tynde skiver.
Skræl ingefær, og riv den fint på et rivejern.
Rist peanuts på en pande, til de er gyldne, hak dem groft, og drys med lidt fint salt.
Del fisken i små mundrette bidder, kom dem i en skål, og krydr med lidt salt og peber.
Vend fisken med gurkemejerod, revet limeskal, 1/3 af fiskesaucen og 1 spsk. hvedemel pr. pers.
Rør det sidste fiskesauce med limesaft, og tilsæt ca. samme mængde sukker (gerne rørsukker), som der er væske.
Tilsæt skåret chili, ingefær og grofthakkede ristede peanuts.
Steg de marinerede fiskestykker i rigelig, ret varm, neutral olie.
Når fisken er sprød og gylden på den ene side, vendes den, og der toppes med dild og forårsløg, som lige netop skal have varme nok til, at de falder lidt sammen, uden at blive grå og slatne.
Servér straks.
Som vist på billedet.
Spis fisk, dild og forårsløg ovenpå ris, og top med dippen.
Kommentarer og forslag til opskriften