0
Harissabagte jordskokker med ris, glaskål og cashewnødder

Harissabagte jordskokker med ris, glaskål og cashewnødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Nødder, Sesam, Soya, Jordnødder, Cashewnødder, Gluten, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokkerharissa
1 min.
Jordskokker

Start med at tænde ovnen på 230 grader varmluft. Skrub jordskokkerne grundigt og fjern evt. urenheder med en kniv. Vend dem med en smule olivenolie, salt og friskkværnet peber. 

Spred jordskokkerne ud på en bageplade og bag dem til de har taget godt med farve - ca. 20-25 min. Når de er færdige vendes de med harissaen i en skål.

ris
7 min.
Ris

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

cashewnødder1
10 min.
Cashewnødder

Rist cashewnødderne på en tør pande, til de har taget en smule farve og hak dem derefter med en kniv.

glaskållime
15 min.
Glaskål

Skræl glaskållen og skær den ud i tynde stænger. Vend dem med godt med fintrevet limeskal og limesaft.

feta
30 min.
Anretning

Anret risene i bunden af en dyb tallerken med jordskokker og glaskål ovenpå. Slut af med at drysse cashewnødder og brud af fetaosten henover retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?