0
Harissabagte rødder på røde linser med syrlig spinat, æble og feta

Harissabagte rødder på røde linser med syrlig spinat, æble og feta

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerødderharissa
1 min.
Rødder

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft. Skrub gulerødderne grundigt med en svamp eller skræl dem hvis nødvendigt. Halver gulerødderne på langs og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Læg gulerødderne i et stort ildfast fad eller bradepande og bag dem i ovnen ca. 20-25 min. Når rødderne har bagt ca. 15 min, vender du dem med harissaen og bager færdig. 

røde linser
10 min.
Linser

Skyl linserne i en sigte.

Pil hvidløget og snit dem fint med en kniv. Kom lidt olivenolie op i en gryde og sauter løgene uden at de tager farve. Tilsæt derefter linserne og rigeligt med vand. Lad linserne simre til de er helt møre og bliver til en grov grød. Tilsæt evt. mere vand, hvis nødvendigt. Smag til med salt, friskkværnet peber og olivenolie.

babyspinatlimefetasyrlige spiseæbler
15 min.
Spinat

Skyl spinaten grundigt og fjern de groveste stilke. Skær spinaten igennem en eller to gange med en kniv - blot så bladene bliver mere mundrette.

Kom spinaten op i en skål og riv limen fint ned i. Tilsæt også et godt skud limesaft og vend det hele rundt.

Skær æblet i små tern og smuldr fetaosten ud i små stykker. Gem til senere. 

25 min.
Gulerødder

Når rødderne er færdige tager du dem ud og vender dem forsigtigt sammen med spinatten - blot så varmen fra rødderne tilbereder spinaten en anelse.

30 min.
Anretning

Anret linsegrøden i bunden af en dyb tallerken med rødder og spinat ovenpå. Slut af med at drysse æbler og feta henover retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?