Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl og halvér butternut, og fjern kernehuset. Skær den i både, og courgetterne i rustikke stykker.
Vend begge dele med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bag ved 180 grader i airfryeren i ca. 20 min., til det har taget godt med farve, og er blevet mørt. Vend gerne rundt et par gange undervejs.
Tag grøntsagerne ud af airfryeren, og hold dem lune, mens du laver kikærterne
Dræn kikærterne for vand, og skyl dem med koldt vand i en sigte. Vend dem med et par tsk. olivenolie samt halvdelen af harissaen og lidt salt.
Sæt dem i airfryeren ved 200 grader, og bag i 10-15 min., til de er gyldne og sprøde. Ryst gerne et par gange undervejs.
Del fisken i portionsstykker, og drys med lidt salt.
Rør halvdelen af harissaen med samme mænge honning (eller sukker), som der er harissa samt en smule citronsaft og revet skal.
Vend fisken sammen med marinaden, og lad den gerne stå og trække 10 min.
Bag fisken ved 200 grader i 10-12 min., og pensl gerne et par gange undervejs med den smule marinade, der ligger i bunden af skålen, hvori du marinerede fisken.
Kom spinaten op i en skål, og smag til med lidt salt, lidt citronsaft og fintrevet citronskal. Spinaten må godt blive ret syrlig.
Varm de bagte grøntsager igennem i 2 min.
Anret courgetter og bagte grøntsager på en tallerken, og fordel spinat ovenpå. Drys med kikærter, og kom den bagte fisk og smuldret salatost henover.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()