0

Harissaglaseret mørksej med bagt courgette og butternut-squash med spinat, salatost og sprøde kikærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

butternut squashgrøn courgettekikærter
1 min.
courgette og butternut-squash

Skræl og halvér butternut, og fjern kernehuset. Skær den i både, og courgetterne i rustikke stykker.

Vend begge dele med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bag dem ved 180 grader i airfryeren i ca. 20 min., til de har taget godt med farve, og er blevet møre. Vend gerne rundt et par gange undervejs. 

Tag grøntsagerne ud af airfryeren og hold dem lune - mens du laver kikærterne

kikærterharissapaste
20 min.
Kikærter

Dræn kikærterne for vand, og skyl dem med koldt vand i en sigte. Vend dem med et par tsk olivenolie samt halvdelen af harissaen og lidt salt. Sæt dem i airfryeren ved 200 grader bag i 10-15min., til de er gyldne og sprøde. Ryst gerne et par gange undervejs. 

mørksejfilet uden skindharissapaste
35 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker og drys med lidt salt. Rør halvdelen af harissaen med samme mænge honning (eller sukker) som der er harissa samt en smule citronsaft og revet skal. Vend fisken sammen med marinaden og lad den gerne stå og trække 10 minutter. 

Bag fisken på ved 200 grader i 10-12 minutter - pensl gerne et par gange med den smule marinade der ligger i bunden af skålen hvori du marinerede fisken. 

 

citronspinat
38 min.
Spinat

Kom spinaten op i en skål, og smag til med lidt salt, lidt citronsaft og fintrevet citronskal. Spinaten må godt blive ret syrlig.

salatost i tern
45 min.
Anretning

Varm de baget grøntsager igennem i 2 minutter og anret courgetter og butternutsquash på en tallerken, og fordel spinat ovenpå. Drys med kikærter, og kom den bagte fisk og smuldret salatost henover.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?