0

Harissastegt kyllingelår med nye løg, kartofler, græsk yoghurt & mynte

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hele kyllingelårharissapastekartoflerknust spidskommenhvidløg
1 min.
Kylling & kartofler

Del lårene i leddet i over- og underlår. Vend dem med halvdelen af harissaen, salt og olivenolie. Del kartoflerne i kvarte, og del hvidløg i hele upillede fed. Vend begge dele med god olivenolie, og krydr med salt, peber og spidskommen. Kom både kylling, hvidløg og kartofler på en bageplade med bagepapir, og steg det hele i en 200 grader forvarmet ovn i ca 35-40 min., til kyllingen er gennemstegt og kartoflerne møre.

nye løg med topharissapaste
20 min.
Løg

Skær den øverste del af de grønne toppe af løgene (lad 2-3 cm sidde), og del løgene i 6-8 både

græsk yoghurt, 10%myntecitron
30 min.
Yoghurt & mynte

Vend yoghurt med hakket mynte, citronsaft samt lidt revet citronskræl. 

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?