0
Harissastegte gnocchi og gulerødder med mørksej, ricotta & citron-persille dressing

Harissastegte gnocchi og gulerødder med mørksej, ricotta & citron-persille dressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
harissagulerodcitron
1 min.
Harissastegte gnocchi og gulerødder:

Skræl gulerødderne, og skær dem ud i rustikke mundrette stykker. Skyl gulerødderne, og kom de rå gnocchi og gulerødder op i et ildfast fad, gerne med bagepapir i bunden. Vend dem rundt med rigeligt af din bedste olivenolie, harissa og lidt revet citronskal. Krydr med salt og peber. Massér det hele godt ind med dine hænder. Bag i ovnen på 225 grader, til gulerødderne er gyldne og møre med let bid - ca. 20-25 minutter.

citronpersille
15 min.
Citrondressing med persille

Pres saften fra citronen, og rør citronsaften med samme mængde sukker (eller honning), som der er citronsaft. Rør derefter med samme mængde olivenolie, som der er citron/sukkerlage. Her kan det godt betale sig at bruge den bedste olie du har! Pluk og finthak persille (gem gerne lidt persille til pynt), og vend det i dressingen.

filet royal af mørksej uden skind
25 min.
Fisk:

Del fisken i mindre stykker, gerne 3 pr. person. Krydr fileterne med salt og peber, vend dem evt. i lidt rug- eller hvedemel, og steg dem på en medium varm pande i neutral olie eller smør. Steg dem primært på den ene side i ca. 2 min., til de er gyldne og sprøde. Tilsæt et par smørklatter, og vend fiskene, når smørret er bruset af. Steg videre, mens du hele tiden drypsteger ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i maximalt 1 minut. Krydr igen med lidt salt og peber, før du serverer (brug gerne en god flagesalt som fx Læsø- eller Maldonsalt).

ricotta fra la Trecciapersille
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Fordel små klatter af ricotta omkring, dryp dressingen ved, og pynt med det sidste persille.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?