Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skræl eller skrub gulerødderne, og halvér dem på langs.
Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bred dem ud på en bradepande, og bag dem i ca. 20 min., til de har taget godt med farve.
Når gulerødderne er færdige, kommer du dem op i en skål, og vender dem godt sammen med harissaen.
Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.
Rist cashewnødderne på en tør pande, til de har taget lidt farve, og hak dem groft med en kniv.
Pluk hjertesalaten ud i blade, og halvér de største. Skyl dem grundigt.
Kom bladene op i en skål sammen med rosiner og nødder og godt med limesaft og fintrevet limeskal. Vend godt rundt.
Tynd yoghurten en smule med lidt vand, og smag den til med godt med fintrevet hvidløg, salt og friskkværnet peber.
Anret risene i bunden af en dyb tallerken med gulerødder og salat ovenpå. Slut af med at komme raita over retten.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()