0
Harissastegte gulerødder med cashewnødder, lime og rosiner

Harissastegte gulerødder med cashewnødder, lime og rosiner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Nødder, Sesam, Soya, Jordnødder, Cashewnødder, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerødderharissa
1 min.
Gulerødder

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft. Skræl eller skrub gulerødderne, og halvér dem på langs.

Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bred dem ud på en bradepande, og bag dem i ca. 20 min., til de har taget godt med farve.

Når gulerødderne er færdige, kommer du dem op i en skål, og vender dem godt sammen med harissaen.

ris
5 min.
Ris

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

cashewnødderrosinerhjertesalaterlime
15 min.
Salat

Rist cashewnødderne på en tør pande, til de har taget lidt farve, og hak dem groft med en kniv.

Pluk hjertesalaten ud i blade, og halvér de største. Skyl dem grundigt.

Kom bladene op i en skål sammen med rosiner og nødder og godt med limesaft og fintrevet limeskal. Vend godt rundt.

hvidløggræsk yoghurt, 10%
25 min.
Raita

Tynd yoghurten en smule med lidt vand, og smag den til med godt med fintrevet hvidløg, salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret risene i bunden af en dyb tallerken med gulerødder og salat ovenpå. Slut af med at komme raita over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?