0

Hasselnøddepaneret rødtunge i ovn med pasta i cremet sweet potato sauce og ristet grønkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Pasta: Skræl kartoflerne og skær dem i ensartede tern. Vend dem sammen med olie, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag dem godt møre i en 200 grader varm ovn i 15-20 min. Kør dem til en fin pure i en foodprocessor og tilsæt mælken lidt ad gangen til blandingen er blød og glat. Hak skalotteløg og hvidløg fint og sauter dem i smørret og 2 spsk. olie uden de tager farve. Tilsæt melet og lad det riste af i 1 min. Tilsæt mælkeblandingen lidt ad gangen under konstant piskning til saucen er tyk og cremet og smag til med salt og peber. Kog pastaen (fx spaghetti, penne eller rigatoni) som anvist på emballagen og flyt den – med en hulske – direkte over i saucen. Tilsæt 1 dl parmesanost - vend godt rundt og smag til. Tilsæt evt. lidt ekstra pastavand - hvis konsistensen ønskes mere lind.

Kål: Trim grønkålen for grove ribber, skyl bladene godt og slyng dem tørre. Vend dem sammen med 2 spsk. olie, ½ dl parmesanost, et nip salt og et godt kværn peber. Bred bladene ud på en bageplade og rist dem sprøde øverst i den 200 grader varme ovn i ca. 15 min. Vend rundt i dem et par gange undervejs.

Fisk: Hak hasselnødderne fint og bland dem sammen med raspen. Krydr fileterne med salt og peber og vend dem i nøddeblandingen. Læg fileterne på en bageplade, dryp dem med lidt olie og bag dem møre og gyldne i den 200 grader varme ovn i ca. 10 min.

Server sammen med godt groft brød og en simpel salat af friske æbler i skiver vendt sammen med dijonsennep, honning og lidt olie.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?