Salat: Snit rødkålen meget fint og sauter den i lidt smør på en sauterpande. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær resten i tynde både. Kom tranebær, ribsgele, æbler og eddike ned til rødkålen og lad det hele simre i ca. 10 min. til kålen er blød - men stadig har bid. Smag til med gele, eddike, salt og peber.
Creme: Skræl sellerien, skær den i små tern og kog dem møre i letsaltet vand. Purér selleriternene sammen med fløde, koncentreret hønsefond, salt og peber. Smag til og juster evt. konsistensen med vand til en blød og rund creme.
Fisk: Krydr melet med salt og peber og bland det godt sammen. Blend hasselnødder og rasp sammen. Vend først fiskene i mel, derefter i smeltet smør og til sidst i nøddeblandingen. Steg dem i smør ved middelhøj varme – et par minutter på hver side til paneringen er sprød og kødet blødt og saftigt.
Anretning: Læg en god skefuld rødkålssalat på hver tallerken og placer en paneret fisk ovenpå. Hæld sellericremen i en skål og server den som tilbehør.
Server retten sammen med små ovnbagte kartofler og evt. smørsauce.
Kommentarer og forslag til opskriften