0

Havbrasfilet med krydderurteolie, tomat/avokadosalsa og sesamkartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne og kog dem netop møre i letsaltet vand. Vend de afdampede kartofler med 2 spsk. olivenolie, sesamfrø, salt og peber og bag dem ved 200 grader i ca. 10 min. til kartofler og sesamfrø er gyldne.

Salsa: Skær baconskiverne i tynde strimler på tværs, rist dem sprøde og dryp dem godt af på køkkenrulle. Skær avokadokødet og tomaterne i små tern og hak rødløget meget fint. Vend bacon, avokado, tomater, løg og hakket koriander med 2 spsk. olivenolie, limesaft, salt og peber og smag til. Lad det trække køligt indtil brug.

Fisk: Blend krydderurter, hvidløg, 4 spsk. olivenolie, salt og peber til en helt glat krydderolie. Rens fisken for evt. skæl og dup den tør. Lav to dybe ridser på skindsiden af hver filet og krydr med salt og peber. Pensl fileterne med krydderurteolien og læg den i et smurt fad. Bag fisken ved 200 grader i ca. 10 min. Lad fisken trække under dække i ca. 5 min. inden servering – pensl med krydderurteolien flere gange undervejs.

Server med godt groft brød og en blandet grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia