0
Mørksej a la vietnamesisk cha ca la vong med dild, stegte løg & frisk gurkemejerod

Mørksej a la vietnamesisk cha ca la vong med dild, stegte løg & frisk gurkemejerod

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Vietnamesisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Cha ca la vong er en af de mest ikoniske retter fra Vietnam. Skøn, sprød, gurkemeje-marineret fisk med masser af dild og forårsløg - jeg elsker det! Husk at sørge for at stege fisken godt sprød evt. på 2 pander eller over flere omgange! 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller Jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

gurkemejeroddildrød chilipeanutsforårsløgingefær
3 min.
Forberedelse:

Skræl eller skrab skrællen af gurkemejeroden. Snit den fint, kør den til en pasta i en morter, eller riv den fint. Pas på den farver, og er svær at få af - brug evt. gummihandsker!

Skyl dilden, og pluk den i store, grove kviste med stilken på.

Soigner og del forårsløg i 3-4 cm lange stykker. Del dem evt. på langs, hvis de er tykke.

Skær chili i tynde skiver.

Skræl ingefær og skær den i så tynde fine strimler du magter - her kan det godt svare sig at gøre sig umage! TYNDE STRIMLER SAGDE KOKKEN ;-) 

Rist peanuts på en pande, til de er gyldne, hak dem groft, og drys med lidt fint salt.

mørksejfilet uden skindnam pla (fiskesauce)
15 min.
Fisk del 1.

Del fisken i små mundrette bidder, og kom dem i en skål. Krydr med lidt salt og peber. Vend med gurkemeje, halvdelen af fiskesaucen og 2 spsk. majsmel (maizena) eller hvedemel pr. person. Jeg foretrækker maizena.

peanutsrød chililimenam pla (fiskesauce)ristede løg$ingefær
20 min.
Dip:

Rør det sidste fiskesauce med limesaft, og tilsæt ca. samme mængde rørsukker, som der er væske. Tilsæt skåret chili, strimler af ingefær og grofthakkede, ristede peanuts samt de ristede løg - rør sammen. Hvis der mangler væde kan der spædes med mere limesaft.

mørksejfilet uden skindforårsløgdild
25 min.
Fisk del 2:

Steg de marinerede fiskestykker i rigelig, ret varm, neutral olie. Når fisken er sprød og gylden på den ene side, vendes den, og der toppes med dild og forårsløg, som lige netop skal have varme nok til, at de falder lidt sammen uden at blive grå og slatne. Server straks.

ristede løg$ris
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Top fisken med dippen og server ris i en skål ved siden af.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?