0

Havkatkoteletter på ristede svampe med bagte cherrytomater og rosmarinsky

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Tomater: Klip tomatgrenene forsigtigt over så der opstår små bundter på 3-4 cherrytomater på hver stilk. Dryp med olie, krydr med salt og peber og bag tomaterne ved 130°C i ca. 30 min.

Svampe: Børst svampene for evt. urenheder og skær dem i skiver/del dem i mindre stykker. Snit løg og hvidløg i tynde skiver og sauter begge dele i olie uden at det tager farve. Skru lidt op for varmen, kom svampene ved og krydr med salt og peber. Sauter til svampene er gyldne og let ristede, vend så persillen i og smag til.

Sky: Kom fond, hvidvin, rosmarinkviste, salt og peber i en gryde og kog væsken ned til det halve. Tag rosmarinkvistene op og smag til. Jævn med maizena, hvis saucen er for tynd.

Fisk: Dup koteletterne tørre og vend dem i mel blandet med salt og peber. Smelt en blanding af olie og smør på panden og lad det bruse af. Læg koteletterne på og steg fisken 4-5 min. på hver side.

Anretning: Fordel svampeblandingen på midten af 2 tallerkner og læg en kotelet (se video ovenover) ovenpå. Sæt de små tomatbundter rundt om og dryp skyen ind i mellem. Server straks med ovnbagte kartoffelklodser eller blød kartoffelmos til.

Kommentarer og forslag til opskriften