0

Havtaske a la saltimbocca med pancetta og salvie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Havtaskehale, Mælk, Fløde

Fremgangsmåde

Gratin: Skrub kartoflerne godt, riv dem groft og vend dem sammen med lidt salt. Læg dem i et dørslag og lad vandet trække ud af kartoflerne i 10 min. Snit porre og oliven i tynde skiver, snit de soltørrede tomater i strimler og pluk basilikumbladene af stilkene. Vend de drænede kartofler sammen med porrer, oliven, tomater, hele basilikumblade, kapers, revet ost, revet parmesan, lidt salt og peber og fordel blandingen i et smurt ovnfast fad. Pisk fløde og cremefraiche sammen og hæld det over kartoflerne. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 35-45 min. til kartoflerne er møre og overfladen godt gylden. Gratinen har kun godt af at hvile tildækket i 10-15 min. inden servering.

Fisk: Trim havtaskehalen fri for de seje hinder med en skarp kniv og skær kødet fra benet i 2 flotte fileter. Skær fileterne i ½ cm tykke skiver med et let skråt snit. Krydr med lidt salt og peber og læg et salvieblad på hver. Klip pancettaskiverne i ligeså mange stykker, som der er fisk, læg dem ovenpå salvien og fæstn det hele med en tandstikker. Varm lidt olie op på en pande, læg fiskene på med pancettaen nedad og steg dem gyldne. Vend dem et øjeblik til fisken er helt mør og server.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt italiensk brød.

Bonusinfo

Pancetta er italiensk saltet og krydret bryst fra gris der lufttørres. Det anvendes som god bacon - det er bare ikke røget! Brystet er rullet sammen som en stor pølse. Fås også som et stort, fladt stykke der minder mere om klassisk dansk bacon. Anvendes eksempelvis i en klassisk ragù alla Bolognese eller som smagsgiver i saucer, pasta, farsretter og grøntsagsretter.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?