0
Havtaske med artiskok og dildsauce
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Artiskok: Vrid stokken af hver artiskok således at der bliver trukket tråde ud af artiskokhjertet. Kun ved at vride stokken af ved en kraftig bevægelse kan man fjerne trådene. Skæres stokken blot væk med en kniv vil trådene forblive i artiskokhjertet og sætte sig i tænderne. Skær derefter det øverste af toppen væk (snittet lægges ved toppen af det nederste blad). Kog artiskokkerne i vand tilsat godt med salt i ca. 15–20 min. (til de er møre). Lav ”kartoffeltesten” i bunden af artiskokken. Afdryp artiskokken og fjern blomsten (indmaden af artiskokken) så det kun er de yderste dækblade og selve artiskokbunden, der er tilbage.

Fisk: Havtaskehalen har et kraftigt rygben. Skær ned langs ryggen på begge sider af rygbenet. Så har du to fileter. Omkring halen sidder der en kraftig hinde, der skal fjernes. Læg fileten med ryggen nedad. Tag en skarp og fleksibel kniv. Hold fast i hinden ved halen og skær hinden fri. Krydr halen med salt og peber og svits halen på en pande i lidt smør til den er flot gylden. Herefter bages fisken færdig i en 190 grader varm ovn i ca. 10 min. (til den er gennembagt).

Dildsauce: Pluk dilden fra stilkene. Snit stilkene og kog dem sammen med 1 dl hvidvin, 1 dl hønsefond og et lille finthakket skalotteløg. Lad det reducere til 1/3. Sluk for varmen og tilsæt 50 g smør (eller mere - efter behag) under omrøring i saucen. Sigt saucen og smid stilke og skalotteløg væk. Hak halvdelen af den afplukkede dild og vend den i saucen.

Anretning: Skær fisken i passende stykker og placer dem i midten af hver artiskok. Hæld dildsaucen over fisk og artiskok. Pynt retten med resten af dilden.

Server retten sammen med små smørstegte kartofler.

Info: Artiskokken spises ved at rykke bladene af ét efter ét og dyppe dem i saucen (man kan kun spise det nederste stykke på hvert blad). Til sidst spises bunden (også kaldet artiskokhjertet).

Kommentarer og forslag til opskriften