0

Havtaskehale a la Hummer Thermidor med porrer vinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Porrer: Hak hvidløgsfeddet meget fint og bland det med olie, eddike, 1 tsk. sennep, salt og peber og smag til. Rens porrerne godt, fjern det groveste af toppen og skær dem i 10 cm lange stykker. Kog dem møre i letsaltet vand i 6-7 min. og lad dem dryppe godt af. Anret dem pænt på et lille fad, hæld dressingen over mens de stadig er helt varme og drys med persille.

Fisk: Skær fileten fra benet og fjern hinderne. Skær kødet i store tern. Hak skalotteløgene fint og sauter dem i smørret uden de tager farve. Kom estragon, hvidvin og havtasketern ved og lad det simre under låg i ca. 15 min. til fisken er mør. Rør imens mælk og maizena sammen. Tag fisken op og læg den i et lille ildfast fad. Pisk mælken i saucen og rør 1 tsk. sennep og parmesanost i. Kog det op til saucen er tyk og cremet og hæld så saucen over fisken. Drys med revet emmentaler og gratiner den under ovngrillen i 5-6 min. til osten er blevet gylden.

Server fisken med porrer, små kogte kartofler og en god grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.