
Porrer: Hak hvidløgsfeddet meget fint og bland det med olie, eddike, 1 tsk. sennep, salt og peber og smag til. Rens porrerne godt, fjern det groveste af toppen og skær dem i 10 cm lange stykker. Kog dem møre i letsaltet vand i 6-7 min. og lad dem dryppe godt af. Anret dem pænt på et lille fad, hæld dressingen over mens de stadig er helt varme og drys med persille.
Fisk: Skær fileten fra benet og fjern hinderne. Skær kødet i store tern. Hak skalotteløgene fint og sauter dem i smørret uden de tager farve. Kom estragon, hvidvin og havtasketern ved og lad det simre under låg i ca. 15 min. til fisken er mør. Rør imens mælk og maizena sammen. Tag fisken op og læg den i et lille ildfast fad. Pisk mælken i saucen og rør 1 tsk. sennep og parmesanost i. Kog det op til saucen er tyk og cremet og hæld så saucen over fisken. Drys med revet emmentaler og gratiner den under ovngrillen i 5-6 min. til osten er blevet gylden.
Server fisken med porrer, små kogte kartofler og en god grøn salat til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften