0
Havtaskehale i baconsvøb med dildstuvede asparges

Havtaskehale i baconsvøb med dildstuvede asparges

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Havtaskehale: Skær fileterne fri af midterbenet og fjern hinden (hvis det ikke allerede er gjort). Skær fileterne i mindre stykker og rul et stykke bacon omkring. Krydr med peber og en lille smule salt. Steg dem på en pande i lidt olie i ca. 2 min. på hver side. Tag panden af blusset og lad fisken hvile i 5 min. inden servering. Steg resten af baconen sprød og brug den til pynt.

Asparges: Skalotteløget hakkes fint og aspargeserne skæres i skrå stave (både grønne og hvide asparges kan benyttes. Bruges hvide skal de skrælles, og på både de hvide og de grønne skal de træede ender kasseres). Skalotteløgene sauteres i en gryde i lidt olie til de er bløde hvorefter aspargeserne tilsættes. Dernæst tilsættes hvidvin og hønsefond og væden koges ind til det halve. Tilsæt fløden og lad væden koge ind til sauteén får en cremet konsistens (kan evt. også jævnes med lidt maizena). Til sidst tilsættes hakket dild og retten smages til med salt og peber.

Server retten sammen med små råstegte kartofler med skræl.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.