Havtaskehale: Skær fileterne fri af midterbenet og fjern hinden (hvis det ikke allerede er gjort). Skær fileterne i mindre stykker og rul et stykke bacon omkring. Krydr med peber og en lille smule salt. Steg dem på en pande i lidt olie i ca. 2 min. på hver side. Tag panden af blusset og lad fisken hvile i 5 min. inden servering. Steg resten af baconen sprød og brug den til pynt.
Asparges: Skalotteløget hakkes fint og aspargeserne skæres i skrå stave (både grønne og hvide asparges kan benyttes. Bruges hvide skal de skrælles, og på både de hvide og de grønne skal de træede ender kasseres). Skalotteløgene sauteres i en gryde i lidt olie til de er bløde hvorefter aspargeserne tilsættes. Dernæst tilsættes hvidvin og hønsefond og væden koges ind til det halve. Tilsæt fløden og lad væden koge ind til sauteén får en cremet konsistens (kan evt. også jævnes med lidt maizena). Til sidst tilsættes hakket dild og retten smages til med salt og peber.
Server retten sammen med små råstegte kartofler med skræl.
Kommentarer og forslag til opskriften