0

Havtaskehale i oliven/kaperspanering med cremet pasta og cherrytomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Ordn havtasken som beskrevet på bagsiden og skær den i 4-6 ensartede stykker. Skær olivenkødet fri af stenene og hak det sammen med kapers – ikke for fint og ikke for groft. Hak persille og hvidløg fint og bland det med oliven, kapers, rasp, citronsaft, salt og peber. Pisk 1 spsk. olivenolie i og lad det lige samle sig. Dyp hvert stykke fisk i blandingen på alle sider og læg dem i et lille ildfast fad. Fordel resten af blandingen over fisken, dryp med lidt olivenolie og bag fisken ved 175°C i 10-14 min.

Pasta: Kog pastaen al dente i letsaltet vand og hæld det over i et dørslag. Sæt gryden over varmen igen og kom fløde og pesto i. Krydr med salt og peber og lad det koge lidt ind inden pastaen kommes i. Halver tomaterne, kom dem ved og vend det hele forsigtigt sammen. Smag til og anret pastaen i dybe tallerkner - riv evt. lidt parmesan henover.

Server fx med grillet squash, grøn salat og/eller groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.