0
Havtaskehale med romescosauce og porrer
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Romescosauce: Læg hele tomater og 3 store fed hvidløg (med skal) på en bageplade og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20 min. Efter 13 minutter lægger du mandlerne ind, men hold øje med dem, da de nemt brænder på - tag dem ud, så snart de er gyldne. Pil skallerne af de bagte hvidløg og flå skindet af tomaterne. Kom mandler, hvidløg og chiliflager (brug en mængde efter behag) i en foodprocessor og blend til alt er helt finthakket. Tilsæt tomaterne og blend videre. Hæld langsomt ca. 1½ dl olivenolie i blenderen i en tynd stråle, mens maskinen kører. Tilsæt 1 spsk. rødvinseddike og sukker og blend til det er blandet. Smag til med ekstra rødvinseddike samt salt og peber. Saucen kan med fordel laves dagen før. Den kan holde sig i ca. 3 dage i køleskabet.

Fisk: Fjern de tynde hinder omkring havtasken - men lad benet sidde, skyl fisken og dup den tør. Dæk fisken med skinken (eller bacon) og gnid den let med olivenolie. Krydr med salt og peber - men pas på med saltet, da skinken også er salt. Læg fisken på en bageplade og bag den i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. (til fisken er mælkehvid og nem at skille i flager). Test det ved at løfte skinken op fra fisken langs rygbenet og skære en lille stump fisk af for at se, om den er færdig.

Porrer: Fjern toppen på porrerne helt ned til den lysegrønne/hvide del og skyl porrerne godt for jord. Skær porrerne ud i store stykker på 3-4 cm. Pil 1 stort fed hvidløg og skær det i tynde skiver. Fjern kerner og de hvide "frøvægge" fra chilien og hak chilien i fine strimler. Varm en pande op og kom lidt olie på. Svits det hele ved middel til høj varme i ca. 5 min. Husk at røre lidt i det engang imellem, så porrerne bliver møre og tager farve uden at blive brændte. Krydr med salt og peber. Fjern stenen på olivenerne. Del hver oliven i fire og læg dem på panden i de sidste 30 sekunder.

Anretning: Skær ned gennem skinken og fisken langs rygbenet, og skær de to fileter fri. Skær hver filet i 2 eller 3 stykker og anret dem på varme tallerkener sammen med porrerne og en skefuld romescosauce.

Server sammen med godt brød og frisk pasta eller kartofler.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?