0
Havtaskemedaljon ristet i oliven med rød pebersauce og grøntsagsbund

Havtaskemedaljon ristet i oliven med rød pebersauce og grøntsagsbund

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sauce: Begynd med peberfrugterne: Skær hver peberfrugt i 4 stykker og bag dem med skindsiden opad i en 200 grader varm ovn i ca. 10-15 min. (til skindet blive mørkt/sort). Tag dem ud, læg dem i en plastpose og lad dem køle af. Skindet kan herefter nemt fjernes og peberfrugterne skæres i mindre stykker. Skær 1 løg i tern og svits dem i en gryde i lidt olie. Tilsæt peberfrugterne og lige efter hvidvin og hønsefond og lad det reducere til halvdelen. Smag til med salt, peber og evt. en smørklat. Til sidst blendes saucen til en cremet/grynet konsistens (når peberfrugterne bages i ovnen fremhæves smagen i peberfrugten, og man undgår helt den beske smag fra skindet).

Fisk: Puds de grå yderste hinder af havtaskehalen med en smal skarp kniv - pas på ikke at skære for meget af det lækre dyre hvide kød af. Vær omhyggelig og giv dig god tid. Del fisken i portionsstykker, og krydr med salt og peber. Hak de sorte oliven fint, og bland dem med 1 dl olivenolie. Hæld oliven og olie på en pande, og steg fiskestykkerne heri under konstant omrøring, indtil olivenstykkerne sætter sig fast. Placer herefter fisken i et ildfast fad, og bag den færdig i ovnen ved 180 grader i ca. 5 min. Tag fadet ud, overdæk det, og lad fisken hvile i endnu 5 min. inden servering.

Grøntsagsbund: Skær 1 løg, porren og aspargeserne i mindre stykker. Sautér det hele i lidt olie på en pande i ca. 2 min. Fjern kernerne fra tomaterne, skær tomatkødet i strimler, og lad dem svitse med i endnu 2 min. Smag til med salt og peber.

Anret som vist på billedet, og server sammen med små kartofler.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?