0
Heat: Dansk bøf! Hakkedreng med bløde løg, brun sovs, kartofler & syltede rødbeder

Heat: Dansk bøf! Hakkedreng med bløde løg, brun sovs, kartofler & syltede rødbeder

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Gluten, Fisk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hakkebøffer med bløde løg & brun sovs
1 min.
Hakkebøffer, bløde løg og sovs

Prik hul i plastfilmen, og opvarm retten i enten mikroovn i 6-8 min. ved 800W, eller i en gryde, til retten er gennemvarm. Man kan også varme retten i ovnen ved 170 grader i 25 min.

kartofler
2 min.
Kartofler:

Skræl eller skrub kartoflerne, og kog dem møre i rigeligt, godt saltet vand i 18-20 min.

syltede rødbeder
20 min.
Anretning:

Som vist på billedet med de syltede rødbeder ved siden af.

Bonusinfo

Hakkebøf:

Retten hakkebøf optræder første gang i to kogebøger, begge fra 1888: Fru Nimbs og Carl Ginderups. Begge steder under navnet bøf-karbonade. Den bestod at hakket oksekød, der blev dannet til bøffer, krydret med salt og peber, vendt i mel og stegt på panden, så de stadig var lidt røde indeni. Navnet hakkebøf optræder første gang i Frk. Jensens kogebog fra 1901, hvor denne betegnelse angives i parantes efter det oprindelige navn bøf-karbonade. På restauranternes spisekort mødes tillige betegnelsen dansk bøf for denne ret af hakket oksekød til forskel for engelsk bøf og fransk bøf, der tilberedes af hele stykker kød som oksemørbrad- eller filét. Hakkebøf er en middagsret, hvor bøfferne garneres med stegte løg og serveres med kogte kartofler og en sauce lavet af pandeafkog med løg, bagt op og spædet med suppe, sky eller blot vand med en suppeterning. Hakkebøf serveres også til frokost, enten som en lille varm ret, eller som pålæg på et stykke smørrebrød. Den dækkes da ofte af et spejlæg.

Kilde: madhistorie.dk

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?