Prik hul i plastfilmen, og opvarm retten i enten mikroovn i 6-8 min. ved 800 W, eller i en gryde til retten er gennemvarm. Man kan også varme retten i ovnen ved 170 grader i 25-35 min.
Skræl og del kartoflerne i tern på ca 2 x 2 cm. Kog kartoflerne møre i godt saltet vand i ca. 15 minutter. Mos dem med generøse mængder smør evt. kogt op med lidt mælk, og smag mosen til med salt og peber.
Pluk bladene af, og kasser stilkene (eller gem dem, og kog dem med i en suppe eller fond). Skyl persillen grundigt i 2 hold koldt vand. Knug vandet fra, og hak persillen groft.
Skær skrællen af appelsinerne, og skær derefter frugtkødet i tern. Vend det rundt med de tørrede tranebær, lidt god olivenolie samt lidt finthakket persille.
Skær agurk og peberfrugt i stænger, og læg dem i koldt vand i 5 minutter.
Som vist på billedet med en skål gnavegrønt på siden.
Produceret af: http://halkaeraadal.dk eller http://www.emilievejs-slagterforretning.dk
Kommentarer og forslag til opskriften