
Prik hul i plastfilmen, og opvarm retten i enten mikroovn i 6-8 min. ved 800 W, eller i en gryde til retten er gennemvarm. Man kan også varme retten i ovnen ved 170 grader i 25-35 min.
Skræl og del kartoflerne i tern på ca 2 x 2 cm. Kog kartoflerne møre i godt saltet vand i ca. 15 minutter. Mos dem med generøse mængder smør evt. kogt op med lidt mælk, og smag mosen til med salt og peber.
Pluk bladene af, og kasser stilkene (eller gem dem, og kog dem med i en suppe eller fond). Skyl persillen grundigt i 2 hold koldt vand. Knug vandet fra, og hak persillen groft.
Skær skrællen af appelsinerne, og skær derefter frugtkødet i tern. Vend det rundt med de tørrede tranebær, lidt god olivenolie samt lidt finthakket persille.
Skær agurk og peberfrugt i stænger, og læg dem i koldt vand i 5 minutter.
Som vist på billedet med en skål gnavegrønt på siden.
Produceret af: http://halkaeraadal.dk eller http://www.emilievejs-slagterforretning.dk
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften