0

Hel bagt havbras på bund af kartofler, oliven, citron og rosmarin

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Gulerødder: Skrub gulerødderne og halver dem på langs. Vend dem sammen med 2 spsk. olie, de friske timianblade, tørret oregano, salt og peber. Bred dem ud på en bageplade og bag dem gyldne og møre i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min.

Fisk: Skrub kartoflerne godt og kog dem lige knapt møre i letsaltet vand (ca. 10 min.). Lad dem dampe tørre og skær dem i ½ cm tykke skiver. Vend kartoflerne sammen med finthakket hvidløg, oliven, bladene fra 1 rosmarinkvist, citronskal, 3 spsk. olivenolie, salt og peber. Bred blandingen ud i et ovnfast fad passende til fisken. Gå fisken efter for skæl, dup den tør og krydr den med salt og peber indvendigt og udvendigt. Skær citronen i grove stykker og læg dem ind i fisken sammen med de resterende 2 rosmarinkviste. Læg fisken oven på kartoflerne og pensl med olie. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 15 min., hæld vinen over og bag i yderligere 10 min. til fisken er mør og kartoflerne gyldne.

Server retten sammen med en sprød grøn salat og godt italiensk brød.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?