Fisk: Læg fisken (som gerne må skæres i portionsstykker) i et passende størrelse ovnfast fad - det må ikke være for stort, det skal passe, så fiskestykkerne kan ligge ved siden af hinanden. Kog kalvefonden op og hæld den over fisken, fisken skal næsten dækkes (hvis der er for meget væde gemmes den i gryden, til saucen skal laves). Tilsæt revet citronskal, saft fra ½ citron samt 2 dl olivenolie. Stil fadet i en 190 grader varm ovn i 20-25 min. (afhængig af tykkelsen på fisken). Lad fisken trække i yderligere 10 min. Pil 4 fed hvidløg og pak dem ind i stanniol sammen med lidt salt og olivenolie. Bag dem sammen med fisken til de er møre. Hæld lagen fra fisken i en gryde og kog den ind. Smag saucen til med de bagte hvidløg (som presses), lidt smør samt salt og peber.
Tomater: Tomaterne skæres med en spids kniv rundt om "maven". Dyp dem kort tid i kogende vand (ca. 5 sek.) og læg dem derefter i koldt vand. Lav en varm lage af 1 dl olie, eddike og krydderier (1 fed hvidløg, rosmarin, laurbærblad og et finthakket skalotteløg). Befri bunden af tomaterne for skind og kræng den øverste del op over stilken (se billedet). Hæld den varme lage over og lad tomaterne trække i ca. 20 min. før servering. Gem evt. lagen til en god salatdressing.
Server retten sammen med ovnbagte kartofler.
Kommentarer og forslag til opskriften