0
Hel flået rødtunge à la meunière med skalotteløg, kapers og persille

Hel flået rødtunge à la meunière med skalotteløg, kapers og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rugmel, Mælk, Rødtunger

Fremgangsmåde

Fisk: Skyl og rens fisken i hovedenden og fjern evt. blod ved benet. (gøres nemt med den V-formede ende af en gammeldags kartoffelskræller). Krydr hver side med salt og peber og vend i rugmel.

Steg dem på en stor pande i olivenolie. Når fisken er ved at tage farve på den ene side tilsættes gode klatter af koldt smør. Lad smørret bruse godt op og steg videre i et par min. Vend fisken - vær sikker på at den er flot og gylden - vi vender KUN én gang. Steg videre mens du hele tiden "drypsteger" ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde hen over fisken. Fortsæt drypstegningen i 3-4 min. Anret fisken på store tallerkener og hold dem varme. Panden og stegesmørret skal bruges til løg/kapers.

Skalotteløg/kapers: På panden hvor fisken blev stegt tilsætter du kapers og fintsnittede skalotteløg (gem lidt til svampene). Lad det sautere i ca. 30 sekunder og tilsæt derefter citronsaft fra 1 citron samt friskhakket persille.

Spinat/svampe: På en anden pande ristes svampene der krydres godt med salt og sort peber. Når svampene er dejligt gyldne tilsættes lidt finthakket skalotteløg og den skyllede spinat, der er afdryppet godt (gerne i en salatslynge).

Anretning: Anret skalotteløg/kapers oven på fisken sammen med stegesmørret/citronsaften. Dræn svampe/spinatblandingen i et dørslag eller på køkkenrulle og server til fisken.

Server evt. sammen med kartofler. Riv evt. lidt citronskal over kartoflerne lige før du serverer.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?