Fisk: Skyl og rens fisken i hovedenden og fjern evt. blod ved benet. (gøres nemt med den V-formede ende af en gammeldags kartoffelskræller). Krydr hver side med salt og peber og vend i rugmel.
Steg dem på en stor pande i olivenolie. Når fisken er ved at tage farve på den ene side tilsættes gode klatter af koldt smør. Lad smørret bruse godt op og steg videre i et par min. Vend fisken - vær sikker på at den er flot og gylden - vi vender KUN én gang. Steg videre mens du hele tiden "drypsteger" ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde hen over fisken. Fortsæt drypstegningen i 3-4 min. Anret fisken på store tallerkener og hold dem varme. Panden og stegesmørret skal bruges til løg/kapers.
Skalotteløg/kapers: På panden hvor fisken blev stegt tilsætter du kapers og fintsnittede skalotteløg (gem lidt til svampene). Lad det sautere i ca. 30 sekunder og tilsæt derefter citronsaft fra 1 citron samt friskhakket persille.
Spinat/svampe: På en anden pande ristes svampene der krydres godt med salt og sort peber. Når svampene er dejligt gyldne tilsættes lidt finthakket skalotteløg og den skyllede spinat, der er afdryppet godt (gerne i en salatslynge).
Anretning: Anret skalotteløg/kapers oven på fisken sammen med stegesmørret/citronsaften. Dræn svampe/spinatblandingen i et dørslag eller på køkkenrulle og server til fisken.
Server evt. sammen med kartofler. Riv evt. lidt citronskal over kartoflerne lige før du serverer.
Kommentarer og forslag til opskriften