Fisk: Når du modtager fisken fra Skagenfood er hoved, hale og finner skåret af. Skyl fisken i koldt vand og fjern evt. blodrester, der måtte sidde i åbningen, hvor hovedet har siddet. Tør skindet med lidt køkkenrulle. Læg fisken i et fad, dryp lidt olivenolie på og krydr den på begge sider med godt med salt og peber. Gnid salt, peber og olie godt ind i fisken.
Ved grillen: Sørg for at der er medium til høj varme på grillen og læg en masse kviste af dine yndlingskrydderurter på grillen (jeg bruger timian, salvie og oregano). Læg fisken med den mørke skindside nedad oven på krydderurterne. Grill fisken afhængig af størrelse - men som en tommelfingerregel kan man sige, at den skal have indtil den er varm inde ved benet på det tykkeste sted (tjek med en kødnål/stegegaffel). Grill kun fisken på den mørke side. Det gør ikke noget, at skindet og urterne brænder lidt, da skindet skal trækkes af, før vi spiser. Læg låg på grillen efter 5-6 min. og grill til fisken er færdig. Vend den forsigtigt over på et fad med den mørke side opad. Drys med lidt friske krydderurter - lidt olivenolie, de skyllede bær (halvér stikkelsbærrene) og salt og server fisken direkte fra fadet. Træk skindet forsigtigt af ved bordet og fordel det fantastiske hvide kød blandt de spisende.
Bønner og kantareller: Rib bønnerne, soigner kantarellerne, skær courgetten ud i stykker på ca. 2 x 1 cm og skyl og halvér tomaterne. Smelt smør og jomfruolivenolie på en pande og sautér kantarellerne deri sammen med courgetter samt tynde skiver af 2 fed hvidløg. Kog de grønne bønner i ca. 5-7 min. og blancher de halverede tomater. Vend det hele sammen. Lige før servering drysser du med dine favoritkrydderurter og krydrer med salt og friskkværnet peber.
Anret som vist på billedet. Sæt fadet med pighvar på bordet og lad folk lange til sig.
Server sammen med nyopgravede, kogte kartofler vendt med smør og persille og gerne et stykke godt brød.
NB. Du kan også ovnbage pighvarren: Læg den i et ovnfast fad smurt med lidt olivenolie - brug masser af dine favoritkrydderurter som lægges over og under fisken - krydr med salt og peber på begge sider og bag i en 225 grader varm ovn i 8-12 minutter (afhængig af fiskens størrelse). Igen gælder tommelfingerregelen om, at den er færdig, når den er varm inde ved benet.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kundekommentarer ()