0
Hel grillet pighvar med vadouvan og tabbouleh

Hel grillet pighvar med vadouvan og tabbouleh

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Grillet hel pighvar: Når du modtager din(e) hele pighvar fra Skagenfood er hoved, hale og finner skåret af. Vask pighvarren i koldt vand og fjern evt. blod der måtte sidde i åbningen hvor hovedet engang sad. Tør skindet af med lidt køkkenrulle. Nu skal fisken have det ”gyldne snit” 6-8 centimer ned langs rygbenet. Det skal gå ned til benet, hvilket sikrer, at fisken bliver ensartet mør overalt på samme tid, selv om kødtykkelsen er forskellig på pighvarren. Varmen fordeler sig optimalt takket være dette trick. Læg derefter pighvarren på en tallerken og dryp lidt olivenolie på og drys den på begge sider med godt med salt og den medfølgende vadouvan (gem 1/3 del af krydderiet til tabbouleh’en) – lad den trække en times tid. Pensl fisken med lidt olie og du er klar til grillen.

På grillen: Sørg for at der er medium til høj varme på grillen og læg nu en masse kviste timian på grillen. Læg pighvarren med den mørke skindside nedad ovenpå krydderurterne. Grill fisken afhængig af størrelse men som en tommelfingerregel kan man sige at den skal have indtil den er varm inde ved benet på det tykkeste sted - tjek med en kødnål/stegegaffel. Grill kun fisken på den mørke side. Det gør ikke noget at skindet og urterne brænder lidt på da det skal trækkes af inden vi spiser. Læg låg på grillen efter 5-6 minutter og grill til fisken er færdig. Vend den forsigtigt over på et fad med den mørke side opad. Drys nu med lidt friske kviste timian, lidt god olivenolie og salt og server fisken direkte fra fadet hvor man forsigtigt trækker skindet af ved bordet og fordeler det fantastiske hvide kød blandt de spisende. (der kan evt. krydres lidt ekstra med salt på det hvide kød) Alternativt kan du med fordel grille fisken i en stor ”fiskevender”

Tabbouleh: Kog bulgur efter anvisning på posen. Skær tomater og agurk i tern på ca. ½ cm (fjern og kasser kernerne fra agurken inden du skærer), snit rødløg og forårsløg fint, pluk og hak persillen og vend det hele i den let afkølede bulgur. Tilsæt ½ dl god velsmagende ekstra jomfru olivenolie, citronsaft og lidt skal og smag det hele til med salt, sukker og peber samt det sidste 1/3 vadouvan. Vend til sidst plukkede, skyllede og tørrede blade af hjertesalat deri.

Bonusinfo

Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.

Indeholder: Spidskommen, sennepskorn, kardemomme, bukkehornsfrø, chili, gurkemeje, karryblade, muskatnød og nelliker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?