Fisk: Skyl fisken godt, dup den tør og lav fire dybe ridser på hver side. Bland de tørre krydderier (salt, paprika, timian og oregano) og gnid fisken grundigt ind i dem – både udvendigt og indvendigt. Lad fisken trække 10 min., mens ovn og bageplade varmes op til 225°C. Læg fisken på bagepapir på den varme bageplade, dryp med 3 spsk. olivenolie og sæt den i ovnen. Bag den 10-12 min. til kødet er gennembagt og skindet godt mørkt. Hak skalotteløg og hvidløg helt fint, riv citronskallen af den halve citron og gem alle tre dele til serveringen.
Citronsmør: Smelt smørret i en gryde. Skær det hvide bitre lag på citronen væk, del kødet i tern og fjern evt. sten. Kom kødet i blenderen og kør det helt glat. Hæld det meget varme smeltede smør i lidt ad gangen mens blenderen kører og smag til.
Grønt: Rens grøntsagerne og snit dem alle i stykker på skrå. Varm 2 spsk. olivenolie op på en pande og rist grøntsagerne 3-4 min. heri. Krydr med salt og de 2 slags peber og smag til.
Servering: Server kulmulen hel på et fad og drys med skalotteløg, hvidløg og citronskal. Dryp citronsaucen over eller server den ved siden af. Giv de ristede grøntsager, ovnbagte kartoffelbåde og evt. grøn salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften