Start med de saltbagte kartofler: Kartoflerne skrubbes grundigt og lægges i et ovnfast fad med ca. 500 g salt i bunden. Bages ved 200 grader i ca. 30-45 min. afhængig af størrelse. Når kartoflerne er bagte, kommes de i en skål sammen med finthakket rødløg, dild, raps, olivenolie samt vineddike. Smag til med salt og peber.
Mandel-citrontopping:
Tag smørret ud af køleskabet i god tid og lad det få stuetemperatur. Rør smørret med saften og skallen (kun det gule) fra 1 citron samt finthakket basilikum. Bland rasp og hakkede smuttede mandler i smørret og smag til med sort peber.
Laks: Soigner fisken og fjern eventuelle ben. Drys den med lidt salt, og fordel citronsmørret ovenpå.
Skru op på 225 grader og bag fisken sammen med kartoflerne de sidste 15–18 min.
NB. Laksen kan også laves på en grill i en foliebakke.
Server lunt brød og gerne en grøn salat dertil.
Kundekommentarer ()