0

Hele bagte havbras med oliven, kapers og citron, krydderurtecreme og balsamicobagte gulerødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Creme: Rør cremefraiche, mayonnaise, presset hvidløg, salt og peber sammen til en jævn creme. Hak ½ bundt persille og resten af krydderurterne fint og rør dem i cremen. Lad den trække i 15 min. på køl og smag til.

Gulerødder: Skrub eller skræl gulerødderne og skær dem i kvarte på langs. Vend dem sammen med 2 spsk. olie, balsamico, honning, salt og peber i en lille bradepande og bag dem godt gyldne og møre i en 200 grader varm ovn i 25-35 min. Vend rundt i dem 1-2 gange undervejs. Hold øje med dem - når de er vendt i honning, kan de branke!

Fisk: Dup fiskene tørre og lav 2-3 snit i skindet på begge sider. Krydr dem godt med salt og peber, vend dem i et tyndt lag hvedemel og brun fiskene i lidt olie på en hed pande. Riv skallen på citronerne og rør den sammen med hvidvin, grofthakkede oliven og kapers. Fjern resten af skallen på citronerne og skær frugtkødet fri i fileter ved at snitte ind langs med lamellerne. Vend citronfileterne i kapers-olivenblandingen og hæld det hele i et passende - og gerne forvarmet - ovnfast fad. Læg fiskene ned oveni og sæt det i den 200 grader varme ovn i 15-20 min. (til fisken er mør og væden kogt lidt ind). Lad det hele hvile i 5 min. og drys med ½ bundt grofthakket persille.

Server sammen med små kogte kartofler eller godt groft brød og en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften