0

Hele bagte knurhaner på savoykål og citron med salvie/hvidløgssmør, stegte æbler og løg samt sennepssauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Snit savoykålen fint og bred den ud i bunden af et lille fad – det vil falde meget sammen under tilberedning. Skær citronerne i tynde skiver og læg dem oven på kålen i to rækker. Snit to dybe ridser på hver side af knurhanerne, gnid dem med salt og peber og læg en fisk på hver citronrække. Snit salviebladene i tynde strimler og hak hvidløgsfeddene fint. Rør begge dele med det bløde smør, rasp, salt og peber. Fordel smørret over fiskene og kålen og sæt fadet i en 200 grader varm ovn. Bag fiskene ca. 15 min. til de er gennembagte.

Æbler: Skræl æblerne og løget og skær begge i både. Varm olien op på en pande, kom løgene på og sauter til de er bløde og klare. Kom æblebådene ved, krydr med salt og peber og sauter yderligere 5 min. – rør kun sjældent, så æblerne ikke bliver maste.

Sauce: Kom fiskefond, fløde og maizena i en gryde og kog det op under omrøring til saucen er blød og cremet. Smag til med sennep, salt og peber.

Kommentarer og forslag til opskriften