0

Hele bagte økologiske ørreder med ingefær, forårsløg og soya

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Dup fiskene tørre og lav to dybe ridser på hver side. Skræl ingefæren og hak den meget fint. Snit forårsløgene i tynde skiver og kom begge dele i en skål sammen med 3 spsk. olie, salt og peber. Gnid fiskene godt ind i blandingen - både indvendigt og udvendigt – og læg dem i et ovnfast fad. Fordel eventuelt resterende marinade ovenpå og dæk fadet til med stanniol. Bag fiskene i en 200 grader varm ovn i 15-20 min. til de er møre og gennembagte. Varm imens soya og sesamolie op i en gryde. Tag fadet ud af ovnen, fjern stanniolen og hæld straks soja/sesamsaucen over.

Broccoli: Del broccolien i mundrette buketter og skær stokken i tern. Damp begge dele i lidt letsaltet vand i 2 min. Varm 2 spsk. olie i en dyb pande og rist den afdryppede broccoli deri. Tilsæt revet citronskal og -saft, krydr med lidt sukker, salt og peber og rist i yderligere 1-2 min. til broccolien er mør med et sprødt bid. Vend smør og sesamfrø i, smag til og server.

Server sammen med basmatiris eller nudler og evt. en tomatsalat med koriander.

Kommentarer og forslag til opskriften