0
Hele bagte rødtunger med citronsmør, karamelliseret spidskål og ærter

Hele bagte rødtunger med citronsmør, karamelliseret spidskål og ærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Citronsmør: Lad smørret få stuetemperatur, rør det med rasp, den gule skal fra citronen (gem lidt til spidskålen), lidt citronsaft samt salt.

Fisk: Læg fisken ved siden af hinanden i et ovnfast fad eller bradepande. Krydr med salt og peber, og fordel citronsmørret på fiskene. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i ca. 8-10 min. til fisene er varme ved benet og kødet løsner sig.

Spidskål: Fjern evt. de yderste blade på spidskålen, flæk den på midten, og del den i 2 stykker, som skal hænge sammen ved stokken. Skær det nederste af stokken af. Læg kålen med skærefladen nedad på en brandvarm pande med lidt neutral fedtstof. Når kålen har fået kraftig karamellisering, tilsættes 1/2 dl vand, et par gode klatter smør og lidt salt. Kog under låg i 1 min. Fjern derefter låget, og lad det koge, til vandet er fordampet. Vend kålen, og lad en lille klat god smør smelte ned mellem bladene. Krydr med salt og peber, lidt finthakket skalotteløg, lidt citronskal og masser af plukket kørvel (gem lidt skalotteløg og kørvel til kartoflerne).

Nye kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler, og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt god salt. Hak det sidste kørvel og skalotteløg fint, og vend det sammen med kartoflerne.

Ærter: Bælg ærterne, og kom dem i en lille kasserolle. Damp dem under låg i væden/smørret fra de ovnbagte fisk i 30-45 sekunder.

Anretning: Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?