0
Hele grillede bundgarnsmakreller med kartoffelsalat med avokado og rygeost

Hele grillede bundgarnsmakreller med kartoffelsalat med avokado og rygeost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Makrel: Skyl fiskene og skrab blodet der løber langs rygbenet ud (det gøres nemt med den V formerede ende af en gammeldags kartoffelskræller). Krydr dem godt i bugsiden med salt og peber og fyld dem op med et par timiankviste og rosmarinkviste samt grofthakket hvidløg (6 fed) og lidt citronskal. Bind dem evt. sammen med lidt kødsnor eller brug en kødnål. Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Lad gerne fisken trække 2 timer, før de grilles. Grill direkte på medium varme - vend et par gange indtil de er gyldne og sprøde, og du kan fornemme, at benene begynder at løsne sig (tager normalt ca. 6-8 minutter). Grill gerne et par hele upillede fed hvidløg sammen med fisken.

Kartoffelsalat: Kog kartoflerne møre i saltet vand - køl dem lidt ned med koldt vand og pil skrælen af. Del dem i 2-3 stykker. Pil avokadoerne og mos dem med en gaffel - rør mosen med rygeost og saften af en halv citron - krydr med salt og peber. Skær de nye løg tyndt - gerne på en mandolin - læg dem i iskoldt vand i 5-10 minutter. Anret de lune kartofler i en skål - kom små klatter af avokado/rygeostcremen derpå. Drys med brøndkarse, fintskåret løg, reven skal af citronen (kun det gule) samt evt. purløgsblomster.

Spis evt. godt lunt brød dertil.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?