Grønt: Skrub kartoflerne godt, skær hver kartoffel i 2 stykker og kog dem i 10 min. i letsaltet vand. Trim forårsløgene, skær dem i 2 cm lange stykker og kog dem med de sidste 2 min. Skær imens bønnerne i mindre skrå stykker og hak dilden. Vend kartofler og forårsløg sammen med bønner, ærter, halvdelen af dilden, olivenolie, salt og peber. Bred blandingen ud i et ovnfast fast.
Fisk: Dup fiskene tørre med et stykke køkkenrulle, lav 2-3 dybe snit i skindet på hver side og gnid fiskene med salt og peber både indvendigt og udvendigt. Læg fiskene oven på grøntsagerne, riv citronskallen og pres citronsaften henover. Fordel små klatter smør øverst, sæt fadet i en 225 grader varm ovn og bag det hele i ca. 15 min. til fisken er mør og gennembagt.
Servering: Drys med resten af den hakkede dild og server straks sammen med en rigtig god tomatsalat, italiensk brød og græsk/tyrkisk yoghurt.
Kommentarer og forslag til opskriften