0

Hele stegte fjæsinger med gremolata og cremet risotto med fennikel, ærter og mascarpone

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Gremolata: Riv citronskallen fint ned i en skål og pres saften af ½ citron over. Hak 2 fed hvidløg og persillen fint og bland det hele sammen med 2 spsk. olivenolie, salt og peber.

Risotto: Hak 1 fed hvidløg og begge skalotteløg fint. Trim fenniklen og skær den i små fine tern. Varm lidt olie op i en tykbundet gryde og sauter løgene i 2 spsk. olie til de lige begynder at tage farve. Tilsæt hvidløg og fennikel og sauter videre i 3-4 min. til væden er fordampet. Tilsæt risene og rist dem med i 2 min. Hæld hvidvin i og rør rundt til vinen er opsuget af risene. Tilsæt fonden lidt ad gangen og rør til væden er optaget - fortsæt til konsistensen er som en tynd grød. Tag gryden af varmen og lad risottoen hvile tildækket i 10 min. Rør mascarponen og ¾ af ærterne i og smag til med salt, peber og en smule citronsaft. Anret i en varm skål, drys med de resterende ærter og server straks.

Fisk: Dup fiskene tørre, lav 2 dybe ridser i kødet på hver side og krydr med salt og peber. Varm 3 spsk. olie godt op på en pande og rist fiskene gyldne og møre (3-4 min. på hver side). Anret dem på et flot fad, top med gremolataen og server straks.

Server sammen med en stor skål sprød grøn salat og dampede asparges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?