Sauce: Hak skalotteløget og sauter det klart i lidt olie i en kasserolle. Tilsæt hvidvinen og kog ind til en tredjedel. Gentag proceduren med hønsefonden. Rør fløden i og lad det simre videre til konsistensen er blød og cremet. Skyl, pluk og hak imens krydderurterne (fx dild, basilikum, persille og purløg). Rør dem i lige inden servering og smag til med salt og peber.
Salsa: Fjern den træede ende på aspargeserne ved at brække dem af. Snit resten i ½ cm tynde skiver. Trim forårsløget og snit det ligesådan. Skær æblet i små tern og overhæld tranebærrene med kogende vand. Varm lidt olie op på en lille pande og sauter aspargeserne i 2 min. Tilsæt forårsløgene og sauter videre i 1 min. Tilsæt æbleeddiken og lad den koge op. Vend æbler, drænede tranebær og honning i, varm igennem og smag til med salt og peber.
Pighvar: Dup pighvarren tør og lav et snit ind til benet langs hele baghovedet og på begge sider af rygbenet. Find en god stor pande, der passer til pighvarren og smelt 2 spsk. olie og 2 spsk. smør sammen derpå. Lad det bruse af og læg fisken på med skindsiden nedad. Steg den i 5-7 min. (afhængig af størrelse). Lad fisken glide ud på et stort grydelåg, læg panden på hovedet henover og vip pande og grydelåg på hovedet, så fisken er vendt og ligger tilbage i panden. Rist videre i yderligere 5-7 min. (eller til fisken er mør) og server den i panden - gerne dryppet med lidt ekstra smeltet smør.
Server sammen med små kogte eller ristede kartofler og en sprød grøn salat.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kundekommentarer ()