0
Helstegt poussin med majsfrikasse, rucola, nye løg og vitelotte kartofler (4 pers.)

Helstegt poussin med majsfrikasse, rucola, nye løg og vitelotte kartofler (4 pers.)

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Poussin: Krydr fuglen godt med salt og peber både indvendigt og udvendigt - pluk salviebladene og kom et par stykker (gem resten af bladene til senere) ind i fuglen sammen med stilkene, et par letknuste fed hvidløg samt en generøs klat smør. Steg fuglen i halvt smør/halvt neutral olie i en passende gryde. Når den er godt brun på alle sider tilsættes soignerede rødløg, der er skåret i kvarte, pillede hele hvidløgsfed samt et par salvieblade. Brun igennem og tilsæt 1 dl vand. Kom låg på og skru ned således at det blot simrer. Lad fuglen småsimre med brystet opad i ca. 18-20 min. Hold øje med at den ikke koger tør for vand - hvis det er tæt på tilsættes ½ dl vand mere.

Majsfrikasse: Fjern bladene og kog majskolberne i rigeligt godt saltet vand i 8 min. Køl dem let ned og skær majskernerne af. Sauter majsene i en lille tykbundet gryde i en generøs klat smør sammen med finthakket skalotteløg og små tern af bacon. Tilsæt fløden og kog ind til den har en cremet konsistens. Smag til med salt og peber og kog igennem sammen med hakket salvie og server straks.

Kartofler: Skyl kartoflerne grundigt og kog dem i rigeligt saltet vand til de netop er møre (ca. 12-15 min.). Giv dem et chok i iskoldt vand i 1 min. og pil derefter skrællen af. Kom dem tilbage i gryden sammen med en god klat smør og varm dem igennem. Drys med lidt godt flagesalt og masser af hakket persille.

Anretning: Halvér fuglen og server på plukket skyllet rucola med majsfrikasse, løg og kartofler til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?