0
Helstegt rødspætte borlottibønner og tomat

Helstegt rødspætte borlottibønner og tomat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Skyl og rens fisken i hovedenden og fjern evt. blod inde ved benet (det gøres nemt med den V-formede ende af en gammeldags kartoffelskræller). Krydr hver side med salt og peber og vend fisken i rugmel. Steg fiskene på en stor pande i olie. Når fisken er ved at tage farve på den ene side tilsættes tern af koldt smør. Lad smørret bruse godt op og steg videre i et par minutter. Vend fisken (vær sikker på at den er flot og gylden - vi vender KUN én gang!) steg nu videre mens du hele tiden ’drypsteger’ på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det hen over "ryggen" på fisken - fortsæt drypstegningen i 3-4 minutter. lige før de er færdige kommes en masse kviste af timian, salvie og rosmarin på panden og steger med det sidste minuts tid. Drys lidt god flagesalt (Maldon, Læsø eller lign.) på "ryggen" af fisken lige inden du serverer den og anret dem med lidt af de stegte krydderurter ovenpå.

Borlotti bønner med tomat: Bælg Borlottibønnerne - og nyd synet af de smukkeste bønner i verden! Desværre går lidt af det smukke af dem ved tilberedning men smagen - åhh smagen.

Sauter finthakket skalotteløg og hvidløg på en pande sammen med fine tern af panchetta - når det er sauteret igennem uden at have taget farve tilsættes tern af tomat og bønnerne - kog det ind til passende konsistens og smag til med salt og peber. Vend hakkede krydderurter i til sidst.

Anretning: som vist på billedet med godt brød.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

Pancetta er italiensk saltet og krydret bryst fra gris der lufttørres. Det anvendes som god bacon - det er bare ikke røget! Brystet er rullet sammen som en stor pølse. Fås også som et stort, fladt stykke der minder mere om klassisk dansk bacon. Anvendes eksempelvis i en klassisk ragù alla Bolognese eller som smagsgiver i saucer, pasta, farsretter og grøntsagsretter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?