HUSK DAGEN FØR! Sæt bønnerne i blød i rigeligt koldt vand...
Kidney bønner: Skyl de udblødte bønner i koldt vand og kog dem op i rigeligt saltet vand - når de koger skummes der for urenheder. Kog bønnerne i ca. 25 min. Rist bacon på en pande - når de er gyldne og sprøde lægges de på fedtsugende papir. Sautér finthakket skalotteløg (gem halvdelen) og hvidløg på panden med baconfedtet - når det er sauteret igennem uden at have taget farve tilsættes tern af tomat, courgette og peberfrugt samt de forkogte bønner - sautér igennem et par min. og smag til med salt og peber og hakket timian.
Kartofler: Skrab, skrub eller skræl de små kartofler grundigt og kog dem i vand med godt med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en god klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Drys med masser af friskhakket skalotteløg og server straks - evt. med lidt godt salt oven på.
Fisk: Skyl og rens fisken i hovedenden (se video ovenover) og fjern evt. blod inde ved benet (gøres nemt ved den V-formede ende af en gammeldags kartoffelskræller). Krydr hver side med salt og peber og vend fisken i groft rugmel. Steg fiskene på en stor pande med neutral olie. Når fisken er ved at tage farve på den ene side tilsættes generøse tern af koldt smør. Lad smørret bruse godt op og steg videre i et par min. Vend fisken (vær sikker på at den er flot og gylden - vi vender KUN én gang!) og steg videre mens du hele tiden ”drypsteger” ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det hen over fisken. Fortsæt drypstegningen i 3-4 min. Drys lidt godt salt på fisken lige før du serverer den.
Anretning: Som vist på billedet - pynt med det sidste timian samt lidt citronskal.
Kundekommentarer ()