0
Helstegt rødspætte med borlottibønner og bacon

Helstegt rødspætte med borlottibønner og bacon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

HUSK DAGEN FØR! Sæt bønnerne i blød i rigeligt koldt vand...

Borlotti bønner: Skyl de udblødte bønner i koldt vand og kog dem op i rigeligt saltet vand - når de koger skummes der for urenheder. Kog bønnerne i ca. 25 minutter. Rist bacontern på en pande - når de er gyldne og sprøde tilsættes finthakket rødløg (gem halvdelen) og hvidløg - når det er sauteret igennem uden at have taget farve tilsættes tern af tomat og peberfrugt, snittet courgette samt de forkogte bønner - sautér igennem et par minutter og smag til med salt og peber.

Kartofler: Skrab, skrub eller skræl de små kartofler grundigt og kog dem i vand med godt med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en god klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Drys med masser af friskhakket dild (gem lidt til pynt!) og rødløg og server straks - evt. med lidt godt salt oven på.

Fisk: Skyl og rens fisken i hovedenden og fjern evt. blod inde ved benet (brug evt. den V-formede ende af en gammeldags kartoffelskræller). Krydr hver side med salt og peber og vend fisken i groft rugmel. Steg fiskene på en stor pande med neutral olie. Når fisken er ved at tage farve på den ene side tilsættes generøse tern af koldt smør. Lad smørret bruse godt op og steg videre i et par min. Vend fisken (vær sikker på at den er flot og gylden - vi vender KUN én gang!) og steg videre mens du hele tiden "drypsteger" ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det hen over fisken. Fortsæt drypstegningen i 3-4 min. Drys lidt godt salt på fisken lige før du serverer den.

Anretning: Som vist på billedet - server med citronbåde og pynt med det sidste dild.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?