0
Helstegt rødspætte med persillesovs og nye kartofler

Helstegt rødspætte med persillesovs og nye kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Skyl og rens fisken i hovedenden, og fjern evt. blod inde ved benet. Det gøres nemt med den V-formede ende af en gammeldags kartoffelskræller. Krydr hver side med salt og peber, og vend fisken i rugmel. Steg fisken på en stor pande i halvt neutral olie/halvt smør - steg først den "runde" eller mørke overside. Når fisken er ved at tage farve, tilsættes tern af koldt smør (25 g). Lad smørret bruse godt op, og steg videre i et par min. Vend fisken, når du er sikker på, at den er flot og gylden. Vi vender kun én gang. Steg nu videre, mens du hele tiden 'drypsteger' på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det hen over 'ryggen' på fisken. Fortsæt drypstegningen i 3-4 min. Drys lidt god flagesalt (Maldon, Læsø eller lign.) på "ryggen" af fisken, lige inden du serverer den.

Persillesovs: Smelt 50 gram smør i en, gerne tykbundet, kasserolle. Tilfør hvedemel, og bag det igennem i et minuts tid ved jævn varme, imens det bruser let uden at tage farve. Tilsæt nu det halve af mælken. Lad det koge igennem, mens du pisker heftigt, så alle klumper røres ud. Kog sovsen i et minuts tid, mens du hele tiden pisker, nu mere moderat. Tilsæt det sidste mælk, og pisk igennem igen. Tilsæt så fløde, og lad det koge et par min. Smag saucen til med salt, hvid peber og muskatnød. Tilsæt, lige før du serverer, masser af finthakket kruspersille (gem lidt til kartoflerne) i den brandvarme sovs.

PAS PÅ, SOVSEN BRÆNDER LET PÅ! Konstant opmærksomhed, jævn varme og kontinuerlig omrøring/piskning er den eneste udvej. Til gengæld er den hurtig at lave.

Kartofler: Skrub de nye kartofler, og kog dem med en god håndfuld salt i vandet. Når de har kogt i ca. 12 min., tilføres løvstikke, og kartoflerne koges nu møre. Hæld straks vandet fra, og damp kartoflerne lidt af. Tilfør en god klat smør (25 g) og et drys persille, sæt låg på igen, ryst let og server.

Fif: Server med friske ribs vendt i sukker.

Anretning: som vist på billedet med citron. Server evt. en iskold pilsner til.

Velbekomme.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?