0
Helstegt Skagbospætte med persillesovs, tyttebær og nye kartofler (4 pers.)

Helstegt Skagbospætte med persillesovs, tyttebær og nye kartofler (4 pers.)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Skyl og rens fisken i hovedenden og fjern evt. blod inde ved benet (det gøres nemt med den V-formede ende af en gammeldags kartoffelskræller). Krydr hver side med salt og peber og vend fisken i rugmel (du kan bruge hvedemel, hvis du ikke har rugmel). Steg fiskene på en stor pande i neutral olie. Når fisken er ved at tage farve på den ene side tilsættes tern af koldt smør. Lad smørret bruse godt op og steg videre i et par min. Vend fisken (vær sikker på at den er flot og gylden – vi vender KUN én gang!). Steg videre mens du hele tiden ”drypsteger” på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det hen over "ryggen" på fisken – fortsæt drypstegningen i 3-4 min. Drys lidt godt salt på fisken lige før du serverer den.

Kartofler: Skrub de nye kartofler og kog dem med salt i rigeligt vand. Når de har kogt i ca. 10 min. lægger du løvstikke i gryden. Kog kartoflerne møre, hæld straks vandet fra og damp dem lidt af. Tilføj en god klat smør og et drys persille, sæt låg på igen - ryst let og server.

Persillesovs: NB - PAS PÅ DEN BRÆNDER LET PÅ! Konstant opmærksomhed, jævn varme og kontinuerlig omrøring/piskning er den eneste udvej. Til gengæld er den hurtig at lave!: Hæld bechamelsaucen i en tykbundet gryde med ½ dl vand i bunden. Tænd for varmen og kog saucen igennem mens du pisker kraftigt. Kog den i ca. 1 minut mens du hele tiden pisker. Tilsæt lige før servering masser af finthakket persille (gem lidt persille til kartoflerne).

Fif: I Skagen serveres en ’Skagbospætte’ ofte med syltede tytte- eller tranebær. Prøv retten med de medfølgende tyttebær - det er superlækkert!

Anretning: Server med de syltede tyttebær, citronbåde og evt. lidt af stegesmørret fra panden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?