Stegte sild: Sildefileterne soigneres for finner og krydres både indvendigt og med salt og peber og smøres derefter med dijonsennep. Sildefileterne foldes sammen og vendes i rugmel. Steges gyldne på begge sider i rapsolie og lidt smør krydr dem igen med salt og peber.
Sildelage:
½ l. eddike
400 g sukker
2 rødløg i skiver
20 stk. hvide peberkorn
10 korianderfrø
3 laurbærblade
Alle ingredienser koges op og afkøles. Derefter hældes lagen over de stegte sildefileter og trækker mindst i 2 dage.
Stuvede aspargeskartofler:
Fiskefløde:
2 dl fiskefond
2 dl fløde
2 stk skalotteløg
Det hvide af en renset porre
1 skrællet kartoffel i tynde skiver
lidt smør
4 kviste timian,
2 laurbærblade
5 hvide peberkorn
lidt reven muskatnød
Salt & peber
Skalotteløg, det hvide af en porre og kartoffel skæres i tynde skiver og dampes møre i smør i en tykbundet gryde med låg. Tilsættes fiskefond, fløde, krydderier og krydderurter. Koges ned til det halve. Blendes (fjern timian og laurbærblade inden!) og sigtes. Smages til med salt og lidt citronsaft.
Fiskefløden koges op og monteres med smør og skiver af kogte aspargeskartofler. Koges op igen og tilsættes de hakkede krydderurter.
Friterede capersbær:
12 capersbær
mel, æg, rasp og olie (til stegning)
Capers paneres i mel, æg og rasp og friteres i 200 g varm olie til de er gyldne.
Anretning: Sildefileterne tages op af lagen og lunes i ovnen. Anrettes på de krydderurtestuvede kartofler og pyntes med rødløg, friterede capers og dild.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kundekommentarer ()