0
Hjemmelavede stegte sild med stuvede aspargeskartofler og friterede capersbær

Hjemmelavede stegte sild med stuvede aspargeskartofler og friterede capersbær

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Stegte sild: Sildefileterne soigneres for finner og krydres både indvendigt og med salt og peber og smøres derefter med dijonsennep. Sildefileterne foldes sammen og vendes i rugmel. Steges gyldne på begge sider i rapsolie og lidt smør krydr dem igen med salt og peber.

Sildelage:

½ l. eddike

400 g sukker

2 rødløg i skiver

20 stk. hvide peberkorn

10 korianderfrø

3 laurbærblade

Alle ingredienser koges op og afkøles. Derefter hældes lagen over de stegte sildefileter og trækker mindst i 2 dage.

Stuvede aspargeskartofler:

Fiskefløde:

2 dl fiskefond

2 dl fløde

2 stk skalotteløg

Det hvide af en renset porre

1 skrællet kartoffel i tynde skiver

lidt smør

4 kviste timian,

2 laurbærblade

5 hvide peberkorn

lidt reven muskatnød

Salt & peber

Skalotteløg, det hvide af en porre og kartoffel skæres i tynde skiver og dampes møre i smør i en tykbundet gryde med låg. Tilsættes fiskefond, fløde, krydderier og krydderurter. Koges ned til det halve. Blendes (fjern timian og laurbærblade inden!) og sigtes. Smages til med salt og lidt citronsaft.

Fiskefløden koges op og monteres med smør og skiver af kogte aspargeskartofler. Koges op igen og tilsættes de hakkede krydderurter.

Friterede capersbær:

12 capersbær

mel, æg, rasp og olie (til stegning)

Capers paneres i mel, æg og rasp og friteres i 200 g varm olie til de er gyldne.

Anretning: Sildefileterne tages op af lagen og lunes i ovnen. Anrettes på de krydderurtestuvede kartofler og pyntes med rødløg, friterede capers og dild.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?