0
Hoisin-kulmule med ananas og ris i salat-wraps

Hoisin-kulmule med ananas og ris i salat-wraps

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Asiatiske saml-selv salat-wraps med sød/syrlig kulmule. 
Ananas-salat, agurker, ris og fisk sættes på bordet hver for sig, hvorefter man selv samler sine wraps i salatbladene.  Det er ikke mad, man spiser på hvid dug med kniv og gaffel, men hvis man ikke er bange for fedtede fingre, er det super-sjov middagsmad for store og små.
Hvis man ikke har lyst til at lave salat-wraps, kan man anrette retten på et stort fad og spise den som en lun salat.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Ananas1limerishovedsalatagurkristet sesamoliehvidvinseddikesukker
1 min.
Ris og forberedelse
  1. Risen sættes over at koge efter anvisningen på pakken.
    Når risen er kogt, vendes den ristede sesamolie ned i risen, og den holdes lun under låg.
    Risen skal ikke være rygende varm, når I skal spise.

  2. Limefrugten skylles og tørres. Skallen på limefrugten rives fint.

  3. Ananasen skrælles. Det gøres nemmest ved at skære top og bund af frugten, og derefter lade en skarp kniv løbe ned langs ananasen under skrællen.
    Evt. "knopper" tages nemt af med en teske til sidst.

  4. Del ananasen i kvarte, og skær den hårde kerne ud.
    Halvdelen af ananasen skæres i skiver, lægges på et lille fad eller en tallerken, og sættes på bordet som gnavegrønt.
    Resten af frugten skæres i små tern på omkring 1/2 cm og hældes over i en skål sammen med halvdelen af den revne limeskal og saften af limefrugten.
    Justér evt. smagen på ananas-salaten med lidt sukker.    

  5. Agurken skylles, snittes i ultratynde skiver og vendes med 1-2 spsk. sukker og 1-2 spsk. riseddike/hvidvinseddike. Hæld agurkerne over i en serveringsskål.

  6. Salaten deles i enkelte blade og skylles grundigt.
    Slyng salaten tør, og anret de hele blade på et fad.
kulmulefilet med skindhoisinsaucelime
20 min.
Fisken
  1. Fisken duppes tør og kødsiden krydres med salt og peber.

  2. Skær et par ridser ned igennem skindet med en skarp kniv, og del hver filet i to eller tre stykker på skrå, alt efter hvor store de er.

  3. Fisken steges på skindsiden i olie ved høj varme et par min.
    Hold evt. fisken fladt ned på panden med en paletkniv, så skindet bliver sprødt over det hele.
    Fisken skal ikke være helt gennemstegt!

  4. Tag fiskepanden fra varmen, og hæld hoisinsaucen over kødsiden på fisken.

  5. Lad det stå og trække et minuts tid, og læg så fisken over på et lunt fad. Drys med resten af limeskallen.
30 min.
Anretning

Sæt alle fadene med salater, ris og fisk på bordet og lav saml-selv "buffet".

Man starter med et salatblad, putter derefter ris på bladet, topper op med kulmule og til sidst ananas og agurk.

 

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?